Sportieve dorpelingen

Na het grote succes van voorgaande jaren wordt ook het onderdeel ‘sportieve dorpelingen’ weer gereden en jij kunt mee doen! Dit jaar is er -net als bij het 40 jarig jubileum- een aparte wedstrijd voor de dames. De start van de heren zal plaatsvinden om 1200 uur. De dames starten 15:00 uur. Kom erbij en geef je op!

De voorwaarden voor inschrijving zijn enigszins  gewijzigd ten opzichte van afgelopen jaren. Vanaf nu is deelname mogelijk voor wielerliefhebbers die in een straal van 25 kilometer van Obdam wonen of een connectie hebben met een vereniging, werk of firma binnen deze straal van 25 kilometer. Deelnemers mogen echter  geen licentie hebben van de KNWU behalve de basislicentie van de KNWU.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 60 deelnemers. Meedoen is alleen bij voorinschrijving mogelijk, waarbij de volgorde van de datum van binnenkomst van de aanmelding bepalend is. Na het inschrijven ontvang je per mail een bevestiging van deelname. Indien het maximum aantal inschrijvingen overschreden wordt, kom je op een wachtlijst.

De afstand is voor de dames 16 kilometer en bestaat uit 10 ronden en de heren 20 kilometer 12 ronden op het plaatselijke parcours van 1,6 kilometer. Dit jaar wordt er wederom, net als bij de amateurs, gereden met transponders om zo de positie van de renners tijdens de wedstrijd goed in de gaten te houden. Deze wordt verstrekt bij de afgifte van de startnummers. Het inschrijfgeld bedraagt, net als vorig jaar, € 8,00. Het inschrijfgeld dient te worden voldaan bij het afhalen van het rugnummer en de transponder op de dag zelf. Meedoen is op eigen risico en een helm dragen is verplicht. Je racefiets dient te zijn voorzien van een normaal wielrenstuur, zonder: bar-ends, triatlon- of tijdritstuur, tasjes, fietspompen en andere toevoegingen. De sportieve dorpelingen wedstrijd wordt gereden als een funklasse wedstrijd van de KNWU. Dit betekent dat U tijdens de sportieve dorpelingen wedstrijd via de KNWU verzekerd bent. Alles over deze verzekering kunt U terugvinden op de KNWU site: http://www.knwu.nl/verzekeringen/leden

Laat ons, via het online formulier weten of je mee doet.

De opzet van de rit zal hetzelfde zijn als voorgaande jaren:

  • 10/12 rondes van ca. 1,6 km.
  • Doelstelling: lekker fietsen voor de lol, in het dorp, met elkaar, hard of zacht, jong en oud(er) en misschien wel een bekende Obdammer worden!
  • Er is een prijsuitreiking voor zowel de eerste drie dames als heren.

Voor meer informatie en vragen kan men mailen naar info@wielerrondeobdam.nl

Inschrijfformulier

Binnenkort beschikbaar