Heren

De heren aan de start

Hieronder volgt een overzicht van de diverse categorieën van de mannelijke wielrenners. De heren rijden 56 ronden; in totaal 90 km.

Elite zonder contract – 23 jaar en ouder
Lid van een club of behorend tot een Landelijk Sponsor Team (LST) respectievelijk Landelijk Discipline Team (LDT) dan wel behorend tot een UCI Continentaal Team zonder arbeidscontract.

Beloften – 19 t/m 22 jaar
Een renner van deze leeftijd die deel uitmaakt van een UCI Pro Tour Team (PTT) of UCI Professional Continental Team (PCT) wordt daarmee automatisch gekwalificeerd als Elite. Zodra de overeenkomst met het PTT of PCT wordt beëindigd, behoort een renner van deze leeftijd weer tot de categorie “jonger dan 23 jaar” (Beloften).

Amateurs – Vanaf 19 Jaar
Vanaf 30 jaar wordt de UCI categorie “Master” op de licentie aangegeven, tenzij voor de categorie “Amateur” wordt gekozen.

Prominenten
Prominenten zijn bekende Nederlanders of plaatselijk bekende persoonlijkheden.

Conform het gestelde in o.m. artikel 1.1.030 bestaat er voor o.a. prominenten de mogelijkheid middels verzamellijsten deel te nemen aan bepaalde wielerwedstrijden. Zulks ter beoordeling door de consul van het district waar de prominenten wedstrijd plaatsvindt.