Vic Obdam Funklasse

Na het grote succes van voorgaande jaren wordt dit jaar, na 2 jaren afwezigheid, op zondag 10 juli 2022 tijdens De Grote Wielerronde van Obdam, het onderdeel Funklasse (sportieve koggenlanders) voor dames en heren weer gereden en jij  kunt mee doen! De start zal plaats vinden om 12.00 uur.

De koers is totaal 12 ronde n, totaal ca. 20 kilometer. Deelname is mogelijk voor wielerliefhebbers die in een straal van 25 kilometer van Obdam wonen of een connectie hebben   via een werkgever of vereniging binnen deze straal van 25 kilometer. Men mag geen licentie hebben van de  KNWU behalve de basislicentie van de KNWU. Indien naderhand blijkt dat men  toch met een licentie rijdt wordt men alsnog uit de uitslag verwijderd.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 60 deelnemers. Meedoen kan bij voorinschrijving, maar ook op de dag zelf kan ook ingeschreven worden. De voorinschrijving heeft de voorkeur, in verband met drukte, waarbij de volgorde van binnenkomst van de aanmelding bepalend is. Bij aanmelding op de  dag zelf is het dus mogelijk dat, als het maximum aantal bereikt is, u niet kan starten. U dient zich uiterlijk een half uur voor aanvang bij de inschrijving te melden.

Na het inschrijven ontvang je een bevestiging van deelname per mail. Indien het maximum aantal inschrijvingen overschreden wordt, kom je op een wachtlijst. Dit jaar wordt er wederom, net als bij de amateurs, gereden met transponders om zo de positie van de renners tijdens de wedstrijd goed in de gaten te houden. Deze wordt verstrekt bij de afgifte van de startnummers. Het inschrijfgeld is €10,00. Het inschrijfgeld dient contant te worden voldaan bij het afhalen van je rugnummer en de transponder op de dag zelf. Meedoen is op eigen risico en een helm dragen is verplicht. Je racefiets dient te zijn voorzien van een normaal wielrenstuur, zonder: bar-ends, triatlon- of tijdritstuur, tasjes, fietspompen en andere toevoeging.

Voor meer informatie en vragen kan men mailen naar info@wielerrondeobdam.nl