Wielerronde miss

Miss Wielerronde Obdam 2017: Lynn Rood

Hoi Obdam,

Mijn naam is Lynn Rood en dit jaar mag ik mijzelf Miss Wielerronde Obdam noemen. Toen ik hiervoor benaderd werd was ik behoorlijk aangenaam verrast. Ik woon namelijk al een paar jaartjes niet meer in Obdam en mijn enige overeenkomst met wielrenners zijn mijn geschoren kuiten. Desondanks was mijn eerste gedachte op het aanbod: ‘dat klinkt niet miss’, en heb ik dan ook volmondig ja gezegd.

Ik zal mij bij deze even voorstellen. Wellicht dat jullie mij herkennen van de slagerij waar ik tot een poos geleden wel bijna zes jaar heb gewerkt. Inmiddels ben ik al zo’n twee jaar geleden naar Amsterdam verhuisd voor mijn werk als logopedist en mijn studie Taalwetenschap. Naast al dat serieuze gedoe ga ik wel eens een rondje rennen, maar ik zoek eigenlijk liever de gezelligheid op. Daarom ben ik toch graag in Obdam te vinden.

In de stad fiets ik natuurlijk heel wat af. Zelf ben ik nou niet bepaald een doortrapper, maar sinds vorig jaar heb ik toch een fixie aangeschaft. Op het moment dat het weer het toelaat haal ik deze graag van stal om te gebruiken voor langere fietstochtjes door de polder of richting het strand. Daarnaast is zo’n racemonster ook erg handig als ik weer eens te laat dreig te komen op een afspraak. Of ik dan echt aan het wielrennen ben durf ik niet te zeggen, maar dat zullen de sportievelingen onder ons vast wel beter weten. Al dat gefiets blijkt niet altijd even gemakkelijk en hierdoor kijk ik zeker op tegen alle renners (jong en oud) die 9 juli allemaal aan de startlijn zullen staan.

Ik wil alle wielrenners veel succes wensen en hoop op weer een mooie en gezellige dag voor iedereen. Ik kijk er in ieder geval alvast naar uit!

Tot de negende!

 

Miss Wielerronde Obdam 2016: Renée Bleeker

Renee2016_zHallo Obdammers!

In april werd ik opgebeld door Koen Schipper, de voorzitter van de Wielerronde Obdam, met de vraag of ík de Miss Wielerronde 2016 wilde zijn! Gelukkig was ik al een klein beetje voorbereid door mijn vader, anders zou ik me doodschrikken. Wat ontzettend eng, maar wat een enorme eer!

En nu stel ik mij hier opeens voor: Renée Bleeker is mijn naam. Velen van jullie zullen mij kennen van de DekaMarkt, waar ik zes jaar met ontzettend veel plezier gewerkt heb.

Momenteel ben ik werkzaam in de thuiszorg en begin ik na de zomer met afstuderen als verpleegkundige. Wat mij het meeste aanspreekt in het vak is gezondheidsbevordering en ziektepreventie, waar sport goed bij aansluit! Zelf loop ik drie keer per week hard en pak in het weekend graag een festivalletje: dansen is topsport! Vorig jaar heb ik ook het wielrennen ontdekt. Nu kan ik me nog beter inleven in de topprestatie die de wielrenners en –rensters in Obdam ieder jaar weer opnieuw leveren.

Om te beginnen bij de heren: úren trainen en soigneren, kijk maar eens naar die gladde, glimmende benen. Dan de dames, zadelpijn en ook vele trainingsuren! Natuurlijk de jeugd tijdens de dikke banden race, die soms op de meest degelijke fietsen een ondegelijke tijd neerzetten! Ook rijden weer de unieke handbikers, die op een zeer kleine afstand van de grond grote afstanden afleggen in hoge snelheden!

En absoluut niet te vergeten de sportieve dorpelingen. Naar deze categorie gaat wat mij betreft de meeste eer uit. Obdam is een van de weinige plaatsen waar deze categorie bereden wordt en dit kan niet zonder de inzet van deze toppers! Mijn missie voor dit jaar en de komende jaren is dat er nog meer animo komt voor deze ronde, alleen dan kan deze unieke categorie blijven bestaan. In 2017 verschijn ikzelf ongetwijfeld aan de start!

Als laatste hoop ik dat het, net als ieder jaar, een ontzettend gezellige dag wordt met al het publiek langs het parcours. Tot ziens op zondag 10 juli!

Renée Bleeker

Miss Wielerronde Obdam 2015: Micky Rood

Hola! Mijn naam is Micky Rood, 19 jaar en ik zit nu in het derde jaar van mijn opleiding Commerciële Economie aan Hogeschool InHolland Alkmaar. Velen zullen mij misschien kennen van de slagerij. Hier heb ik namelijk ruim 5 jaar op zaterdags gewerkt.

Op dit moment zit ik nog in Valencia in Spanje en hier volg ik een Degree in Business Administration & Management voor 5 maanden. Naast mijn studie hier geniet ik veel van het zonnetje en ben ik veel te vinden op een terrasje in de stad of op het strand. Don’t worry, 12 juli ben ik weer terug hoor!!

Wat wielrennen betreft.. Mijn vader fietst iedere zondag en daardoor ben ik er bij betrokken. Ik heb wel eens een rondje met hem gefietst en m’n racefiets staat zelfs nog steeds in de garage. Ook heb ik vroeger meegedaan aan de dikke banden race. Ik fiets nu in Valencia ook veel en ga regelmatig naar de sportschool.

Ik voel mij zeer vereerd om dit jaar Miss wielerronde Obdam 2015 te mogen zijn. Ik hoop dat een gezellige dag wordt en ik wil de wielrenners alvast veel succes wensen. Ik heb er zin in, tot 12 juli!

Groetjes Micky Rood

Miss wielerronde Obdam 2014: Ruby van Diepen

Zoals jullie wellicht weten is er tijdens een van de leukste sportevenementen van Obdam “de Wielerronde” ook een Miss aanwezig. Elk jaar is het een hele eer om gekozen te worden tot Miss Wielerronde van Obdam. Daarom was ik ook blij verrast dat ik benaderd werd door Arnoud Mulder met de vraag of ik dit jaar de titel “Miss Wielerronde” wilde dragen. Tegen die vraag zeg je natuurlijk geen nee!

Voor de mensen die mij niet kennen zal ik mijzelf nog even voorstellen. Mijn naam is Ruby van Diepen en ben 20 jaar jong. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de opleiding Small Business en Retail Management aan de Hogeschool Inholland Alkmaar. Daarnaast werk ik een aantal dagen in de week als binnendienstmedewerkster bij Teer Makelaars  en werk ik in het weekend bij Loonbedrijf van Diepen.

Ik ben zelf niet actief in de wielersport maar ik heb wel jarenlang op mijn opoefiets vanaf de Lutkedijk naar het dorpscentrum gefietst, dat vond ik al heel wat. Ik heb dan ook veel bewondering voor de mensen die aan wielersport doen. Het is een hele prestatie om een wedstrijd uit te rijden en dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid trainingsuren gehad. Als je dan ook nog eens een wielertour mag winnen, ben je in mijn ogen een echte topper. Daarom kunnen de winnaars van de wielerronde rekenen op een dikke kus van de Wielerronde Miss.

Als laatste wil ik alle renners veel succes wensen. Laten we hopen op een mooie dag met veel gezelligheid op en langs het parcours. Ik heb er in ieder geval veel zin in. Tot 13 juli!!

Groetjes Ruby van Diepen

Miss wielerronde Obdam 2013: Loes Tijsen

Benaderd worden als Miss van de Wielerronde is een hele eer, die ik dan ook graag aanneem. Wel wil ik aan deze taak een goed doel koppelen. Namelijk jullie aandacht vragen voor de stichting Getekend door…… Maar eerst zal ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Loes Tijsen, 21 jaar oud en student ‘leraar Gezondheidzorg en Welzijn’. Naast mijn school en mijn bijbaantje ben ik actief met mijn hond Pax in de hondensport. Ik train mijn hond in gehoorzaamheid, speuren en manwerk om uiteindelijk op wedstrijden uit te komen.

Een aantal jaar terug was ik zelf nog actief in de wielersport en heb ik ook meegedaan aan de Wiellerronde van Obdam. Je kan helaas maar één sport goed doen en dus heb ik gekozen voor de hondensport en hangt mijn fiets inmiddels aan de wilgen. Echter kan ik niet ontkennen dat het zo nu en dan nog wel eens kriebelt.

Tot slot wil ik de organisatie bedanken dat ik gekozen ben als Miss en mijn doel mag uitdragen. Alle renners wens ik een gezellige en sportieve dag toe!

Miss wielerronde Obdam 2012: Jefka Betjes

Hoi, ik ben Jefka. Student verpleegkunde aan de Hogeschool INHolland Alkmaar. Na 2 jaar werkervaring en studeren zal ik m’n droom willen nastreven als Nurse Practitioner. Naast mijn studie beoefen ik ook een sport. Al 15 jaar handbal ik bij Victoria O en speel ik nu al enkele jaren in Dames 1. Verder ben ik in de winter te vinden op de sneeuw met een snowboard en ga ik uitdagingen aan. Zomers geniet ik als ieder ander van een wijntje in de zon.

Na zo’n standaard verhaal wil ik vertellen waarom ik ‘ja’ heb gezegd om Miss Wielerronde te zijn. Mijn moeder, Astrid Betjes, zit in het bestuur van de Wielerronde waar ze dit jaar haar functie voor het laatst zal uitoefenen. Ik vind het daarom speciaal om dit jaar Miss te zijn.

En om eerlijk te zijn heb ik weinig met wielrennen. Maar mijn sportiviteit zal mijn rol belonen.

Aju!